×

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Bünyesinde PSİKOLOJİ YÜKSEK LİSANS (TEZLİ-İNGİLİZCE) PROGRAMI açılmıştır.

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ PSİKOLOJİ (TEZLİ-İNGİLİZCE) YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

Çankaya Üniversitesi S.B.E. Psikoloji (Tezli-İngilizce) Yüksek Lisans programı “Sosyal/Örgütsel Psikoloji” ve “Bilişsel Psikoloji” olmak üzere psikolojinin iki alt alanını içermektedir.

Program 7 ders, Seminer ve Tez dersinden oluşmaktadır.  7 ders, 2 zorunlu ve 5 seçmeli dersi kapsamaktadır.  2 zorunlu ders her iki alt alan için de aynıdır. Fakat 5 seçmeli ders seçilen alt alandan olmalıdır. Adaylar hangi alt alana başvurduğunu başvuru esnasında belirtmelidir.

BAŞVURU KOŞULLARI VE KONTENJAN

Psikoloji (Tezli-İngilizce) Yüksek Lisans Programı için aşağıdaki koşullar geçerlidir.

• Başvuracak olan adayların, lisans akademik başarı ortalamasının (GPA) 4 üzerinden en az 2.80 veya eşdeğeri olması.
  • ALES veya denk GRE: 55 Puan (EA) gerekmektedir.
  • KPDS / ÜDS / YDS / Çankaya Üniversitesi İngilizce Yeterlik Sınavı: 70 Puan (veya denk uluslararası dil sınavı sonuçları) gerekmektedir. Çankaya Üniversitesi mezunları dil koşulundan muaftır.
  • 2 adet referans mektubu (Çankaya Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunu olmayan adaylardan istenmek üzere)
  • 1 adet İngilizce niyet mektubu
  • Programa 4 yıllık yükseköğretim kurumları mezunları başvurabilir.
  • Psikoloji bölümü lisans mezunu olmayan adaylar, programa başlamak için “Psikoloji Bilimsel Hazırlık” programını iki akademik yarıyıl sonunda başarıyla tamamlamak zorundadır. Bilimsel hazırlık maksimum 16 kredilik lisans derslerini içerir.
  • Adayların değerlendirmesi ALES puanı ve lisans not ortalamasına ek olarak uygulanacak mülakata göre yapılacaktır. Mülakat dili İngilizce’dir.
  • Kontenjan toplam 20 kişidir.

YÜKSEK LİSANS DEĞERLENDİRME ESASLARI

Adayların tezli yüksek programlarına giriş başarı puanı, ALES veya eşdeğer puanın %50’si, genel not ortalamasının %30’u, mülakat puanının %20’sinin toplamı alınarak hesaplanır.

Giriş başarı puanı 60 ve üzerinde olan adaylar başarılı sayılır. Başarılı olan adaylar giriş başarı puanı en yüksekten başlayarak sıralanır ve belirlenen kontenjanlar dahilinde programlara yerleştirilir.

PSİKOLOJİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI (SOSYAL/ÖRGÜTSEL PSİKOLOJİ ALTALANI VE BİLİŞSEL PSİKOLOJİ ALTALANI)  ZORUNLU DERSLER LİSTESİ

ZORUNLU DERSLER

PSY501            Advanced Statistical Analyses for Psychology I

PSY502            Advanced Statistical Analyses for Psychology II